пʼятниця, 26 квітня 2024 р.

 МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПАМ`ЯТІ ПРО ЧОРНОБИЛЬСЬКУ КАТАСТРОФУ


   Ознайомлення із соціумом
   Тема: «Героям Чорнобиля»
   Програмовий зміст: дати дітям знання про аварію на Чорнобильській АЕС, негативний вплив аварії на навколишнє середовище; виховувати особисту стурбованість кожного за все, що відбувається навколо, виховувати повагу до професії пожежних; вчити сприймати чужу біду, чужий біль, як свої власні.


   Художньо - продуктивна діяльність. Малювання
   Тема: «Квітучі дерева»
   Програмовий зміст:закріпити вміння дітей малювати дерева, використовуючи для малювання крони прийом тампонування квітів – малювання паралоновою мочалкою та соломинкою для коктейлів; розвивати уяву, фантазію, наполегливість, чуття кольору; виховувати любов до рідної природи, акуратність під час роботи.


   Психологічна підтримка та емоційна стабілізація
   «Мультфільм «Тото: я прибираю»
   Песик Тото у новій серії разом з батьками здійснив космічну місію порядку! Нумо разом – складати олівці, шукати шкарпетки та співати веселу пісеньку!


   Спостереження в природному довкіллі
   Тема: «Валерій Едигей «Ластівки»
   Мета: сформувати у дітей поняття про перелітних птахів, їх спосіб життя, місця гніздування; розвивати вміння аналізувати, спостережливість; виховувати бережливе ставлення до птахів.


   Поради для батьків: 
   Щоб порозумітися з дітьми, особливо коли виникають труднощі, потрібно розуміти природу складної поведінки. Про що нам говорить складна поведінка дитини - розбираємо у цьом дописі. 

            

           

           

   А ввечері підготуйте, кольорові олівці, пластилін, різнокольорові нитки.
   Гра «Перукар»
   Сприятиме:
☝розвитку творчої уяви
☝розвитку дріброї моторики
   Для цікавого дозвілля потрібно роздрукувати або намалювати шаблони та запропонувати дитині створити зачіску за допомогою олівців, пластиліну або різнокольорових ниток.




                           
   Ось і добіг кінця Тиждень психології. Я содіваюсь, що Ви, шановні батьки, отримали корисну, змістовну та цікаву інформацію, а діти з користю і задоволення провели час малюючи, розфарбовуючи та виконуючи різні завдання. 

   На понеділок нам знадобиться:


   Це всі завдання на сьогодні. Дякую за співпраацю і розуміння, шановні батьки. Вдалих вихідних, бережіть себе і дітей!











Немає коментарів:

Дописати коментар